Supergod, läcker jordgubbskräm utan socker! Bästa sommarfrukosten som är väldigt enkel att göra och håller ett par dagar i kylen. Gör gärna en dubbel sats om ni är många eller så räcker den i flera dagar. Ät gärna krämen ihop med mjölk i fatet eller i ett glas på sidan.
Tips!
Du kan sockra krämen med 1–2 msk strösocker under kokningen om du vill ha den söt.


TIPS! Följ mig gärna på Instagram, Facebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration & fler recept!
Sockerfri jordgubbskräm
500 g jordgubbar
¾ dl vatten
1 msk potatismjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Ta bort det gröna på jordgubbarna och skölj dem. Mixa jordgubbarna till en slät puré. Värm upp purén i en kastrull.
2. Blanda ut potatismjölet i ett glas med ¾ dl kallt vatten.
3. Ta från kastrullen från spisen och rör i potatismjölet.
4. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt koka upp. Låt det puttra på svag värme till krämen tjocknar.
Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt koka upp. Låt det puttra på svag värme till krämen tjocknar.