Supergod, läcker jordgubbskräm utan socker! Bästa sommarfrukosten som är väldigt enkel att göra och håller ett par dagar i kylen. Gör gärna en dubbel sats om ni är många eller så räcker den i flera dagar. Ät gärna krämen ihop med mjölk i fatet eller i ett glas på sidan.
Tips!
Du kan sockra krämen med 1–2 msk strösocker under kokningen om du vill ha den söt.
TIPS! Följ mig gärna på Instagram, Facebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration & fler recept!
Sockerfri jordgubbskräm
500 g jordgubbar
¾ dl vatten
1 msk potatismjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Ta bort det gröna på jordgubbarna och skölj dem. Mixa jordgubbarna till en slät puré. Värm upp purén i en kastrull.
2. Blanda ut potatismjölet i ett glas med ¾ dl kallt vatten.
3. Ta från kastrullen från spisen och rör i potatismjölet.
4. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt koka upp. Låt det puttra på svag värme till krämen tjocknar.