Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas pizza Okategoriserade

Klassiska pizzabullar

dagensrecept [caption id="attachment_32286" align="" width="215"]Urläcker pizzalimpa – klicka här för recept! Urläcker pizzalimpa – klicka här för recept! [/caption] Pizzabullar är så gott att ta med sig ut på utflykten eller varför inte baka en hel sats och frysa in och ta fram när man är sugen på något matigt. Barnen kan själva tina dem i mikron och äta dem till mellis efter skolan. De passar också bra på en buffé eller till en sallad. Fyllningen kan varieras efter smak. Skinkan kan bytas ut mot salami, bacon eller något annat gott. Om du vill göra en vegetarisk variant fyller du bullarna med grönsaker du gillar. [caption id="attachment_10187" align="" width="215"]Baka enkla limpan i papper – klicka här! Baka enkla limpan i papper – klicka här![/caption] [caption id="attachment_49528" align="" width="215"]Baka en superläcker, Calzone – lika god som pizzeriornas! Klicka här för recept! Baka en superläcker, Calzone – lika god som pizzeriornas! Klicka här för recept![/caption] TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Klassiska pizzabullar

Ca 24 st 25 g jäst 3 dl vatten, fingervarmt 1 tsk salt 2 msk rapsolja 9–10 dl vetemjöl Tomatsås 1 ½ dl krossade tomater ½ dl tomatpuré 1 msk torkad oregano Fyllning ca 200 g rökt skinka, strimlad ca 300 g ost, riven ev färsk oregano GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. 2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock. 3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna. 4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna. 5. Rulla ihop degplattorna från långsidan. 6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. [caption id="attachment_10094" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.[/caption] [caption id="attachment_10095" align="" width="860"]2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock. 2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.[/caption] [caption id="attachment_10096" align="" width="860"]3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna. 3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.[/caption] [caption id="attachment_10097" align="" width="772"]5. Rulla ihop degplattorna från långsidan. 4. Rulla ihop degplattorna från långsidan.[/caption] [caption id="attachment_10098" align="" width="667"]5. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 5. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_10099" align="" width="860"]6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_10100" align="" width="860"]7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. 7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.[/caption] pizzabullar2 pizzabullar1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Västerbottenspaj

Ett väl beprövat, lika gott recept som stjärnkockarnas – ett av de bästa i sin genre!

0

Schweizernöttryffeltårta

Superläcker chokladtårta med ett lager krämig tryffel och hackad schweizernötchoklad på toppen. Mums!

0

Sesamlimpa

Saftig, mjuk härliga limpa som är lätt att baka!

0

Mockarutor

Ett av de populäraste och godaste kakorna som finns!

0

Mördeg / Mördegskakor

Grundrecept som kan bakas ut på många olika sätt. T ex syltkakor, gaffelkakor m m.

0

Syltkakor

Spröda mördegskakor fyllda med sylt.

0

Topp 3-recept

De 3 populäraste recepten i Lindas bakskola just nu!

0

Kokostosca

Drömgod kladdig chokladbotten med härlig kokostosca på toppen!

0

Så gör du nyttiga bananpannkakor med 2 ingredienser

Kolla på de tydliga steg-för-stegbilderna som visar hur man gör!

0

Perfekt pizzabotten

Lika god botten som på pizzerian! Toppa med valfri fyllning! Steg-för-stegbilder visar hur man gör!

0

Riven äppelkaka

Superläcker, lättgjord äppelkaka med rivet äpple.

0

Mangoglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri och krämig glass som bara innehåller fryst mango och mjölk. Supergod!

0