Ca 24 st25 g jäst3 dl vatten, fingervarmt1 tsk salt2 msk rapsolja9–10 dl vetemjölTomatsås1 ½ dl krossade tomater½ dl tomatpuré1 msk torkad oreganoFyllning
ca 200 g rökt skinka, strimladca 300 g ost, rivenev färsk oreganoGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.
4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
[caption id="attachment_10094" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.[/caption]
[caption id="attachment_10095" align="" width="860"] 2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.[/caption]
[caption id="attachment_10096" align="" width="860"] 3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.[/caption]
[caption id="attachment_10097" align="" width="772"] 4. Rulla ihop degplattorna från långsidan.[/caption]
[caption id="attachment_10098" align="" width="667"] 5. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_10099" align="" width="860"] 6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_10100" align="" width="860"] 7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.[/caption]
BAKA FRALLOR I PAJFORM Ett brytbröd som blir oerhört saftigt när frallorna jäser ihop med varandra. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick. Tips: Kalljäs brödet i kylen över natten! Låt formen med degfrallorna jäsa övertäckta …
BONDBRÖD Brödet får en härlig skorpa med ett saftig, mjukt innanmäte. Servera det till frukost, till helgmiddagen eller ta med på utflykten. Bondbröd 2 stycken 50 g jäst5 dl vatten, fingervarmt1/2 dl rapsolja eller olivolja2 tsk salt12–13 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts …
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Grova fröfrallor fyllda med massor av fibrer och nyttiga frön. Supergoda, rustika och lätta att baka. Välj de frön du har hemma t ex solroskärnor, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, psylliumfrön m m. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina när …