ENKELT & FIBERRIKT Det här brödet går fort att slänga ihop och innehåller massor av fibrer och är mättande och gott! Ett toppenbra recept som enkelt kan bakas till frukost och mellis. Brödet innehåller bikarbonat och behöver inte jäsa. Supersmidigt! Obs! Fröna i degen kan bytas ut mot valfria sorter. Solrosfröna kan få en lite grönaktig färg under gräddning, men det är inte farligt utan bara en kemisk reaktion som sker ihop med bikarbonaten.
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Tips! Tillsätt gärna 1 dl russin i degen.
Energibröd som inte behöver jäsa
8–12 bröd (beroende på storlek)
3 dl havregryn
5 dl rågsikt
1 dl linfrön
1 ½ dl solroskärnor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
Garnering
solrosfrön (eller andra valfria frön)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.
2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 30–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.