Bloggar Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Segmjuk äppelkaka

segmjukäppelkaka10 segmjukäppelkaka9

En mycket lättbakad äppelkaka med fantastiskt goda segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver. Den är så enkel att baka, med få ingredienser – och så gudomligt god. En perfekt kombination.

Denna kaka slänger man snabbt ihop, men bara för den är lättgjord är den inte mindre god. Tvärtom så är det en riktig favorit som verkligen uppskattas och är omtyckt! Det enkla är det godaste!

Tips! Det går lika bra att göra kakan i en smord pajform eller en fyrkantig form. Det viktiga är bara att den är ungefär 24 cm i diameter.

Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!

Baka en gudomligt god äppelkladdkaka! Klicka här för recept!
Baka en gudomligt god äppelkladdkaka! Klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Segmjuk äppelkaka

ca 12 bitar

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält 

Garnering
ca 2 äpplen
kanel och/eller kardemumma
strösocker 

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.

3. Skala äpplena och skär dem i klyftor.

4. Lägg ut klyftorna i två cirklar ovanpå smeten. Pudra över kanel och/eller kardemumma och lite strösocker.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
3. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
4. Lägg ut klyftorna i två cirklar ovanpå smeten. Pudra över kanel och lite strösocker.
4. Lägg ut klyftorna i två cirklar ovanpå smeten. Pudra över kanel och/eller kardemumma och lite strösocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.

segmjukäppelkaka6 segmjukäppelkaka11 segmjukäppelkaka8 segmjukäppelkaka7

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lindas 5 favoriter…

Kul lista! Kladdkaka eller sockerkaka…

0

Knådfri formfranska

Brödet jäser bara en gång i formen och behöver inte knådas. Enkelt och smidigt!

0

Kesofrölimpa utan mjöl

Mycket god, glutenfri limpa fylld med nyttiga frön och Keso. Ett lättbakat bröd som inte behöver jäsa.

0

Mjölfria Kesotekakor

Nyttiga, lättgjorda Kesobröd som inte behöver jäsa! Innehåller 5 ingredienser.

0

Kokostoscakladdkaka

Drömgod chokladkladdkaka med ett täcke av ljuvlig kokostosca!

0

Hallonmousse

En riktigt drömdessert som är mycket enkel att göra!

0

Bananpannkakor

Nyttiga, lättgjorda pannkakor med bara 2 ingredienser! Supergoda & mättande!

0

Bountykärleksmums

En obeskrivbar, galet god kaka! Den här måste ni alla baka – ren KÄRLEK!

0

Chokladmaränger

Spröda, maffiga, extra goda maränger med choklad i. Lyxiga!

0

Energibröd som inte behöver jäsa

Mättande, lättbakat energibröd fylld med nyttiga fröer.

0

Hembakade tekakor

Oerhört saftiga, goda matbröd som gör frukosten till dagens godaste måltid!

0