En mycket lättbakad äppelkaka med fantastiskt goda segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver. Den är så enkel att baka, med få ingredienser – och så gudomligt god. En perfekt kombination.
Denna kaka slänger man snabbt ihop, men bara för den är lättgjord är den inte mindre god. Tvärtom så är det en riktig favorit som verkligen uppskattas och är omtyckt! Det enkla är det godaste!
Tips! Det går lika bra att göra kakan i en smord pajform eller en fyrkantig form. Det viktiga är bara att den är ungefär 24 cm i diameter.
Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Segmjuk äppelkaka
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
Garnering
ca 2 äpplen
kanel och/eller kardemumma
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
4. Lägg ut klyftorna i två cirklar ovanpå smeten. Pudra över kanel och/eller kardemumma och lite strösocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.