Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Lindas lakritskola

Lakritskola1 Lakritskola2

LYXIGA, LÄCKRA LAKRTISKOLOR med en fantastisk smak. Jag älskar dessa sega kolor. Det är bra att ha en digital termometer när man kokor kola för att uppnå rätt temperatur under kokningen och få den rätta konsistensen på kolorna. Det går att göra kulprovet (då droppar man kolan i kallt vatten efter en stunds kokning och när det bildas kulor av kolan så är den klar). Dock är kulprovet inte lika säkert. Jag upplever att man ofta tror att kola är klar lite för tidigt och så blir den för mjuk.

Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
En fantastiskt god After Eight-tryffel – klicka här eller på bilden för recept!
En fantastiskt god After Eight-tryffel – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Lindas lakritskola

Ca 36 st

100 g Turkisk peppar-karameller (eller liknande godisar)
2 dl vispgrädde
1 ¼ dl vit sirap
25 g smör
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit

GÖR SÅ HÄR

1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.

2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, strösocker och Turkisk peppar. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.

3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).

4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.

1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.
1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.
2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, strösocker och Turkisk peppar. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.
2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, strösocker och Turkisk peppar. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.
3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).
3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).
4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.
4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.

Lakritskola2 Lakritskola6 saltlakritskola15 saltlakritskola14 saltlakritskola13 saltlakritskola12 saltlakritskola11 Lakritskola1

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabba stekpannebröd

Härliga stekpannebröd som inte behöver jäsa. Klara på några minuter!

0

Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar är bland det godaste som finns! Man behöver alltid ha en påse bullar i frysen för att ta fram när man blir sugen eller när man får oväntat besök. Frys in de bullar som inte äts direkt när så håller de sig saftiga längre. Klassiska kanelbullar 30–40 bullar (beroende på storlek) 50 g jäst 6 …

0

Bananpannkakor med 2 ingredienser

Nyttiga, mättande pannkakor som innehåller mosad banan & ägg. Mums vad goda de är!

0

Florsockerbullar

Saftiga, luftiga, härliga bullar! Riktiga 10-poängare!

0

Vaniljsmörbullar

Saftiga, mjuka, perfekta bullar fyllda med vanilj!

0

Schweizernöttårta

DRÖMGOD, LÄTTGJORD TÅRTA En ljuvlig kladdkakebotten med grovhackad schweizernöt på toppen – en perfekt, underbar kombination. De nötiga chokladen ger ett litet tuggmotstånd och gudomligt god smak. En mycket lättgjord, lyxig och galet god dessert, kalastårta eller fikabröd! Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration …

0

Snabbt fiberbröd

Rustikt, gott & lättgjort bröd som inte behöver jäsa!

0

Mördegsinbakad äppelpaj

Magiskt god, frasig, inbakad äppelpaj! Den får allra högsta betyg och är lätt att baka!

0

Segmjuk äppelkaka

Det enklaste är ofta det godaste! Denna kaka är ett bevis på detta!

0