Obs! Ta inte för lite florsocker i smeten för då stelnar de inte ordentligt. Smeten ska vara ganska fast, men ändå spritsbar (eller lägg ut smeten med sked och platta till lite).
28 st1 äggvita3 ½–4 dl florsocker (mängden kan variera pga äggvitas storlek)5 droppar pepparmintsaromGarnering25–50 g mörk eller ljus choklad, smältGÖR SÅ HÄR1. Vispa upp äggvitan vit och fluffig med en elvisp.
2. Tillsätt pepparmintsarom och florsocker (mängden florsocker kan variera något eftersom äggens storlek varierar). Den ska vara ganska fast, men ändå spritsbar. Rör om ordentligt.
3. Lägg smeten i en liten plastpåse. Knyt ihop den och klipp ett hål i ena hörnet.
4. Spritsa, eller klicka ut rundlar med en sked på ett bakplåtspapper på en skärbräda. Låt dem stelna i kylen.
5. Garnering: Smält chokladen och lägg den i en plastpåse. Knyt påsen och klipp ett hål i ena hörnet.
6. Spritsa ut en klick choklad på varje mintkaka. Låt den stelna, gärna i kylen.
[caption id="attachment_54027" align="" width="860"] 1. Vispa upp äggvitan vit och fluffig med en elvisp.[/caption]
[caption id="attachment_54028" align="" width="860"] 2. Tillsätt pepparmintsarom och florsocker (mängden florsocker kan variera något eftersom äggens storlek varierar). Den ska vara ganska fast, men ändå spritsbar. Rör om ordentligt.[/caption]
[caption id="attachment_54029" align="" width="860"] 3. Lägg smeten i en liten plastpåse. Knyt ihop den och klipp ett hål i ena hörnet.[/caption]
[caption id="attachment_54030" align="" width="860"] 4. Spritsa, eller klicka ut rundlar med en sked på ett bakplåtspapper på en skärbräda. Låt dem stelna i kylen.[/caption]
[caption id="attachment_54031" align="" width="860"] 5. Garnering: Smält chokladen och lägg den i en plastpåse. Knyt påsen och klipp ett hål i ena hörnet.[/caption]
[caption id="attachment_54032" align="" width="860"] 6. Spritsa ut en klick choklad på varje mintkaka. Låt den stelna, gärna i kylen.[/caption]
Wienernougat – ett favoritgodis som är busenkelt att göra! Chokladen fullkomligt smälter i munnen och mina hemgjorda bitar är ännu godare än de färdigköpta! Förvara godiset i kylen. Här hittar ni recept på mer hemgjort godis – klicka här för mina recept! Wienernougat Ca 30 st 125 g mandelspån, rostade (orostade mandelspån går också bra, men …
Makalöst goda, supersaftiga saffransbullar som jag bakat och de kan fyllas med tre olika fyllningar som jag skrivit ner i receptet; mandelmassa, vaniljsmör eller vit choklad. Tips! Baka en extra saftig, god mjuk saffranskaka – klicka här för recept! Saffransbullar med 3 olika fyllningar TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Ca 30 st 50 g …