LJUVLIGT GOTT GODIS! En hemgjord variant av Toffifee som är enkel att göra och supergod att äta.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Tips! Om du inte vill ha nötter i kan du byta ut mot sötmandlar, en halv Dumlekola i varje form eller marshmallows. Eller så struntar du helt i fyllning, det går bra det med. Förvara godiset i kylen.
Toffifee
Ca 30 st
Fyllning
ca 30 hasselnötter
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk kakao
Garnering
50–75 g mjölkchoklad eller nougat (valfritt)
ca 3 rutor mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna i ca 10 min. Rör om några gånger under rostningen. Gnugga bort överflödigt skal med en handduk efteråt.
2. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap och kakao. Låt röran sjuda till ca 120 grader.
3. Ställ ut ca 30 knäckformar på en bricka. Lägg i en nöt i varje.
4. Häll kolasmeten ovanpå nötterna i formarna. Fyll dem till ¾. Ställ dem i frysen i några minuter.
5. Smält mjölkchokladen (eller nougat) över vattenbad och lägg en klick som smälter ut ovanpå kolasmeten. Låt det stelna i frysen i några minuter.
6. Smält lite mörk choklad och lägg en klick på toppen. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara dem i kylen.