Dumlekakor – spröda småkakor fyllda med Dumlekola! Så galet läckra och goda! Riktiga goda favoriter som är perfekta på barnkalas!
Dumlekakor
Ca 24 st
1 dl strösocker (eller ½ dl farinsocker + ½ dl strösocker)
½ krm salt
½ tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt
1 ägg
Fyllning
ca 24 Dumlekolor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda farinsocker, strösocker, salt, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt sirap, smör och ägg. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 24 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Tryck ner den Dumlekola i varje boll. Nyp ihop botten. Hela Dumlekolan ska vara täckt med deg.
4. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper (ca 9 på varje).
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna på plåten.