Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Pärlsockerkakor

sprödakanelkakor6

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Pärlsockerkakor

Ca 30 st

Deg

1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
1 dl pärlsocker
1–2 tsk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.

3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål.

4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar.

5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och platta till dem lite.
3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål.
3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål.
4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

sprödakanelkakor4 sprödakanelkakor5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjölkchokladgrottor

Spröda, härliga mördegskakor med en chokladbit på toppen. Riktigt läckra godiskakor!

0

Lättbakade morotsfrallor

Morotsfrallor som är luftiga, goda och lätta att baka!

0

Klippta morotsfrallor

Klipp degen i bitar med en sax – du slipper kladdiga händer plus att bröden blir vackert formade. Enkelt, smidigt och smart!

0

Enkelt bondbröd

Rustikt bondbröd som alla lyckas med. Superenkelt att baka!

0

Saftiga chokladmuffins

Oerhört saftiga, fluffiga och goda chokladmuffins!

0

Dumlemuffins

Supersaftiga chokladmuffins fyllda med Dumlekola! Galet goda!

0

Nyttig fruktshake

Mättande, frisk och fräsch fruktsmoothie.

0

Veganska kikärtsmaränger

Spröda, läckra maränger helt utan ägg.

0

Kanelbullar

Oerhört saftiga, luftiga och goda kanelbullar. Steg-för-stegbilder visar hur man gör.

0

Dumlekakor

Drömgoda Dumlekakor fyllda med Dumlekolor!

0

Smartiescookies

Superläckra, spröda Smartiescookies!

0