TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Pärlsockerkakor
Ca 30 st
Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt
Garnering
1 dl pärlsocker
1–2 tsk kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål.
4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar.
5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.