Veganska kikärtsmaränger
Ca 40 st 1 dl kikärtsspad från konserverade kikärtor (osaltade) 1 krm ättiksprit, 12 procent 1 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa kikärtsspad och ättika till en riktigt hårt skum. Du ska kunna vända upp och ned på bunken utan att smeten glider ut. 2. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills till en seg, fluffig maräng. 3. Spritsa ut marängen till små toppar på en plåt med bakplåtspapper. 4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt dem kallna i ugnen. [caption id="attachment_57115" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa kikärtsspad och ättika till en riktigt hårt skum. Du ska kunna vända upp och ned på bunken utan att smeten glider ut.2. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills till en seg, fluffig maräng.[/caption] [caption id="attachment_57116" align="" width="860"] 3. Spritsa ut marängen till små toppar på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_57117" align="" width="860"] 4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt dem kallna i ugnen.[/caption]