kikärtsmaränger5

Veganska kikärtsmaränger. Maränger utan ägg går faktiskt att göra. Dessa maränger är veganska och görs av spadet från konserverade kikärtor. De blir oerhört spröda och läckra!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Veganska kikärtsmaränger

Ca 40 st

1 dl kikärtsspad från konserverade kikärtor (osaltade)
1 krm ättiksprit, 12 procent
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa kikärtsspad och ättika till en riktigt hårt skum. Du ska kunna vända upp och ned på bunken utan att smeten glider ut.

2. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills till en seg, fluffig maräng.

3. Spritsa ut marängen till små toppar på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt dem kallna i ugnen.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa kikärtsspad och ättika till en riktigt hårt skum. Du ska kunna vända upp och ned på bunken utan att smeten glider ut. 2. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills till en seg, fluffig maräng.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa kikärtsspad och ättika till en riktigt hårt skum. Du ska kunna vända upp och ned på bunken utan att smeten glider ut.
2. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills till en seg, fluffig maräng.

3. Spritsa ut marängen till små toppar på en plåt med bakplåtspapper.

3. Spritsa ut marängen till små toppar på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt dem kallna i ugnen.

4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt dem kallna i ugnen.

kikärtsmaränger4 kikärtsmaränger6 kikärtsmaränger7