Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Pärlsockerkakor

sprödakanelkakor6 TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Pärlsockerkakor

Ca 30 st Deg 1 dl strösocker 5 dl vetemjöl  ½ krm salt  200 g smör, rumsvarmt  Garnering 1 dl pärlsocker 1–2 tsk kanel GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. 2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar. 3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål. 4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar. 5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. 6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten. [caption id="attachment_57261" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.[/caption] [caption id="attachment_57262" align="" width="860"]2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och platta till dem lite.[/caption] [caption id="attachment_57288" align="" width="860"]3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål. 3. Garnering: Blanda pärlsocker och kanel i en skål.[/caption] [caption id="attachment_57293" align="" width="860"]4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 4. Doppa ovansidan av kakorna i socker- och kanelblandingen. Tryck till lite så pärlsockret fastnar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_57289" align="" width="860"]5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. 5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_57294" align="" width="860"]6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten. 6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.[/caption] sprödakanelkakor4 sprödakanelkakor5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjölkchokladgrottor

Spröda, härliga mördegskakor med en chokladbit på toppen. Riktigt läckra godiskakor!

0

Lättbakade morotsfrallor

Morotsfrallor som är luftiga, goda och lätta att baka!

0

Klippta morotsfrallor

Klipp degen i bitar med en sax – du slipper kladdiga händer plus att bröden blir vackert formade. Enkelt, smidigt och smart!

0

Enkelt bondbröd

Rustikt bondbröd som alla lyckas med. Superenkelt att baka!

0

Saftiga chokladmuffins

Oerhört saftiga, fluffiga och goda chokladmuffins!

0

Dumlemuffins

Supersaftiga chokladmuffins fyllda med Dumlekola! Galet goda!

0

Nyttig fruktshake

Mättande, frisk och fräsch fruktsmoothie.

0

Veganska kikärtsmaränger

Spröda, läckra maränger helt utan ägg.

0

Kanelbullar

Oerhört saftiga, luftiga och goda kanelbullar. Steg-för-stegbilder visar hur man gör.

0

Dumlekakor

Drömgoda Dumlekakor fyllda med Dumlekolor!

0

Smartiescookies

Superläckra, spröda Smartiescookies!

0