FRUKOSTFRALLOR Nybakta frukostfrallor med vallmofrön på toppen! Ljuvligt goda och lätta att baka!
Tips kalljäsning!
Baka ut frallorna på plåten och låt dem jäsa i kylen över natten. Grädda dem direkt när du bakar! När man kalljäser kan man hoppa över första jäsningen i bunken!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Frukostfrallor
Ca 20 st
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
12–13 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg, uppvispat
vallmofrön, blå eller vita
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bröden med ägg.
4. Strö över vallmofrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.