Segknapriga chokladsnittar! Älskade, goda småkakor som är busenkla att baka. Det knapriga pärlsockret gör kakorna extra lyxiga och goda. Fyll kakburken med dessa härliga chokladkakor!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Segknapriga chokladsnittar
30–35 st
1 ½ dl strösocker
2 msk kakao
½ krm salt
½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
125 g smör, rumsvarmt
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.