Tuppkaka är nog en av de enklaste kakor som finns att baka! Den innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma. Den perfekta kakan som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir lite härligt frasig och innanmätet är lite som en kladdkaka, men ändå inte. Supergod är den i alla fall!
En klick jordgubbsgrädde till tuppkakan gör att den kan serveras som en läcker, lyxig och lättgjord dessert!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Tuppkaka med jordgubbsgrädde
Tuppkakan är lite seg i mitten och frasig på ytan och bland det enklaste du kan baka.
Ca 12 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
75 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
skållad sötmandel eller mandelflarn
florsocker
Jordgubbsgrädde
3 dl vispgrädde
150–200 g jordgubbar, mosade (färska eller frysta)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör och vetemjöl och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 cm. Strö över önskad mängd sötmandel eller mandelflarn.
3. Grädda kakan längst ned i ugnen i ca 22 min. Pudra eventuellt kakan med florsocker innan servering.
4. Vispa grädden fluffig. Mosa jordgubbarna och blanda dem med grädden.