Festlig, lyxig och mycket lättgjord marängtårta med hallon, choklad, vispgrädde och chokladkulor! En riktig 10-poängare som passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta.
HALLONMARÄNGTÅRTA med chokladkulor
16–20 bitar
Marängbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker
Ovanpå bottnen
200 g mörk choklad
Fyllning
10 dl vispgrädde
200 g vit choklad, finhackad
2–3 dl hallon
Garnering
2 dl hallon
200 g chokladkulor
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.
3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Pensla marängbottnen med chokladen. Ställ den i kylen tills chokladen stelnat.
4. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Hacka den vita chokladen fint och blanda ner den i grädden. Mosa hallonen lite lätt och blanda dem med grädden.
5. Bred ut hallongrädden på marängbottnen. Strö över hallon, antingen i bitar eller hela. Strö över chokladkulorna.