Gräddig, chokladig & frasig marängtårta fylld med bär. Den är vansinnigt läcker och god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta.
DAIMMARÄNGTÅRTA I LÅNGPANNA
16–20 bitar
Marängbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker
Ovanpå bottnen
200 g mörk choklad
Fyllning
10 dl vispgrädde
200 g vit choklad, finhackad
2–3 dl valfria bär
Fyllning & garnering
3 Daim (de små, eller 1 1/2 dubbel-Daim)
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.
3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Pensla marängbottnen med chokladen. Ställ den i kylen tills chokladen stelnat.
4. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Hacka den vita chokladen fint och blanda ner den i grädden.
5. Bred ut ett tunt lager vispgrädde. Strö ut valfria bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbsbitar ovanpå grädden. Täck bären med ett tjockt lager grädde.
6. Hacka Daimen och strö den över grädden.