Hastbullar med äppelmos. Underbart goda, läckra bullar bakade med bakpulver (som inte behöver jäsa). Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller äppelmos istället – såååå gott! De är klara på mindre än 30 min, vilket är toppen!
Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar!
HASTBULLAR MED ÄPPELMOS
20 st
1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör, kylskåpskallt
3 ½ dl filmjölk
Fyllning
ca 1 ½ dl äppelmos
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
3. Fördela degen i 20 muffinsformar utställda på en plåt eller i en muffinsform.
4. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick äppelmos.
5. Strö pärlsocker på degkanten (ej på vaniljkrämen).
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 12–13 min. Frys gärna in de bullar som blir över eftersom de är allra godast nybakade. Ta fram och tina dem i ugnen så blir de som nybakta.
Kan man ta vaniljkräm istället för äpplemos?
Ja, det går bra! 🙂 Med vänlig hälsning Linda
Kan man ersätta filmjölk med nåt annat?
Det funkar även med mjölk, men något mindre mängd. Eller yoghurt.