Mjuka, saftiga och supergoda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. De går bra att frysa in och ta fram vid behov.
Här hittar du recept på fler goda frallor – klicka här!
Rågsiktsfrallor
Ca 24 st
50 g jäst
6 dl vatten
½ dl rapsolja
2 tsk salt
10 dl rågsikt
5–6 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Knåda ut degen till en längd. Mjöla den på ytan. Klipp degen i ca 20 bitar med en sax.
3. Lägg frallorna på två plåtar, klädda med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda en plåt i taget i 8–10 min. Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.
I beskrivningen står det , tillsätt salt, smör, mjöl. Smöret är det rapsoljan som står i ingredienserna ?
Ska baka nu på morgonen , kör då bara med rapsoljan.
Tack för dina goda recept. Så enkelt med dina beskrivningar
Ja, så är det. Jag har uppdaterat receptet. Tack!
Hej!
Tack för grymma recept 👍
Undrar om man kan använda smör ist för olja och isf hur mkt?
Samma mängd.
Går bra! Samma mängd.
Toppen