Filmjölkslimpa är oerhört enkelt att baka och ljuvligt gott. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Jag brukar frysa in den i skivor och ta fram vid behov.
Tips! Här finns fler enkla bröd att baka – klicka här för recept!
Tips! Baka filmjölkslimpa med lingonsylt
Filmjölkslimpa
Tips! Tillsätt gärna 1 dl torkade aprikoser eller russin i degen.
1 st
6 dl rågsikt (eller vetemjöl)
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
½ dl mörk sirap
4 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och rör ihop till en kladdig deg.
2. Lägg smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp den ur formen och låt den svalna.
Tips! Här finns fler enkla bröd att baka – klicka här för recept!
Tips! Baka filmjölkslimpa med lingonsylt
Tips! Här finns fler enkla bröd att baka – klicka här för recept!
Tips! Baka filmjölkslimpa med lingonsylt
Filmjölkslimpa
Finns inge recept på den ju
Hej!
Jodå, det finns recept i inlägget. Klicka här: http://www.lindasbakskola.se/2018/01/03/filmjolkslimpa/