Rostade morötter är makalöst gott och ett perfekt tillbehör till allt som är grillat eller egentligen till vilken mat som helst. Jag brukar krydda mina morötter med rosmarin, men det kan man utesluta eller byta ut till någon annan örtkrydda, t ex basilika eller timjan.
Rostade morötter
5–10 morötter (valfri mängd)
2 klyftor vitlök
2 msk rapsolja
salt
ev. färsk eller torkad rosmarin
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Skala morötterna och skär dem i stavar.
2. Lägg morötterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper (eller smord med olja).
3. Pressa vitlöken och blanda med oljan. Ringla den över morötterna. Strö över salt.
4. Grädda morötterna mitt i ugnen i 30–40 min eller tills de får lagom med färg. Rör om en gång efter halva tiden.
Tips! Grillad sparris är makalöst gott – klicka här för recept!
Tips! Baka en ljuvligt god Tacopaj – klicka här för recept!
Tips! Grillad sparris är makalöst gott – klicka här för recept!
Tips! Baka en ljuvligt god Tacopaj – klicka här för recept!