En lyxig, underbar mazarinkaka med härlig hallonglasyr. En riktig konditorikaka som man lätt bakar själv. En riktig höjdare som garanterat gör succé på fikabordet!
Tips! Baka klassiska mazariner – klicka här för recept!
Hallonmazarinkaka
Ca 12 bitar
Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g
smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
Mazarinfyllning
200 g
mandelmassa
100 g
smör, rumsvarmt
2 ägg
Hallonglasyr
ca 20 g hallon, passerade
ca 2 ½ dl florsocker
ev några droppar vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Kavla ut degen till en cirkel, ca 26 cm i diameter. Lägg rundeln i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten så den får ungefär samma höjd som fyllningen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Glasyr: Passera hallonen genom en sil så kärnorna silas bort.
7. Blanda florsocker och hallonsåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt eventuellt någon droppe vatten om hallonsåsen inte räcker.
8. Bred ut glasyren på kakan. Ställ den i kylen en stund så glasyren stelnar.
Tips! Baka klassiska mazariner – klicka här för recept!