Oerhört mör kyckling i ugn som fullkomligt smälter i munnen och enkel att tillaga. Den låga värmen i ugnen gör kycklingen oerhört mör och saftig. Rätten passar perfekt både till middag och lunch. Om det blir kycklingfiléer över kan man äta dem kalla i en kycklingsallad.
Vitlökskycklingfilé
4 portioner
4 kycklingfiléer
salt
Garnering
2 msk rapsolja (eller olivolja)
2 pressade vitlöksklyftor
ev. sötsur sås
persilja
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 125 grader. Dela kycklingfiléerna i smala remsor, ca 2 cm breda. Salta dem på båda sidorna.
2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
3. Blanda olja och vitlök. Pensla blandningen på kycklingfiléerna. Strö över hackad persilja.
4. Grädda kycklingen mitt i ugnen i 20–30 min eller tills de är genomstekta. Den låga värmen i ugnen gör kycklingen oerhört mör och saftig. Servera gärna med ris eller pasta.