En galet läcker äppelkaka. Kaksmeten har samma grund som en kladdkaka, men innehåller även bakpulver vilket gör att den blir mer lik sockerkaka, men ändå oerhört saftig och härlig i konsistensen! En drömgod äppelkaka!
Tips! Baka den allra läckraste äppelpajen – klicka här för recept!
Tips! Baka en ljuvlig äppelkladdkaka – klicka här för recept!
Drömgod äppelkaka
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Ca 10 bitar
100 g smör, smält
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 ägg
2–3 äpplen, skalade
Garnering
1 tsk kanel
ev florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör resten av ingredienserna i kastrullen och blanda till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad, ugnsfast form, ca 24 cm i diameter.
3. Skala äpplena. Skär dem i tunna klyftor och strö på kanel.
4. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Pudra ev. över florsocker före servering.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)