Glace au four
8–10 portioner
2 liter vaniljglass
2 dl frysta hallon, söndersmulade
100 g mörk eller ljus choklad, hackad
Marängtäcke
4 äggvitor
1 ½ dl strösocker
Botten
1 marängbotten (eller 1 sockerkaksbotten)
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka chokladen.
2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.
3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
4. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.
5. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.
6. Grädda glassen så marängen får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!