TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Godaste, läckraste semmeltårtan. En underbart god mjuk kaka som har samma grund som en Sverigekaka, men jag har gjort den till en semla istället. En galet god semla som är perfekt att bjuda på när man har gäster.
Tips! Baka mina drömgoda semmelmuffins – klicka här för recept!
Sverigekaka-semla
Ca 12 bitar
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten
Fyllning
100 g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 krm kardemumma, mortlad eller 1 krm malen
100 g mandelmassa, riven
Garnering
3 dl vispgrädde
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det ihop med vattnet i smeten. Rör till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. Låt den svalna i formen.
4. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda ner mjölk, vaniljsocker och kardemumma. Rör om ordentligt.
5. Dela kakan på mitten till två bottnar.
6. Häll hälften av smörfyllningen på ena bottnen och andra hälften på den andra. Bred samtidigt ut det med en spatel.
7. Riv mandelmassa och lägg ut den på den understa bottnen. Lägg den andra botten (med den kladdiga sidan mot bottnen) ovanpå mandelmassan.
8. Vispa grädden fluffig. Spritsa den eller bred ut den på toppen. Pudra över florsocker.
Tack för ett superbra, supergott recept! Jäklar vad god den var!!!
Älskar dina olika semmelrecept! Det här var verkligen ett toppenrecept!