VANILJSÅS RECEPT Här får ni recept på tre olika vaniljsåser. De blir allra godast och krämigast om man gör dem med vispgrädde, men funkar även med mjölk. Dock kan man behöva reda med lite potatismjöl för att den ska tjockna ordentligt med mjölk. Tre toppenrecept som är ljuvligt goda till paj och mjuka kakor.
Rårörd vaniljsås
4–6 portioner3 äggulor3 msk strösocker3 dl vispgrädde (eller mjölk)1–2 msk vaniljsockerGÖR SÅ HÄR
1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt med en elvisp.
2. Vispa grädden rätt fluffig.
3. Rör ihop äggsmeten och vispgrädden.
Hemgjord vaniljsås
ca 4 portioner
2 st äggulor1–2 msk strösocker3 dl vispgrädde (kan bytas till mjölk)½–1 vaniljstång (eller 1 msk vaniljsocker)
ev. 1–2 tsk potatismjölGÖR SÅ HÄR1. Vispa ihop äggulorna och strösockret med en visp i en bunke.
2. Skrapa ur kärnorna ur vaniljstången.
3. Blanda vaniljkärnorna, den urskrapade stången och vispgrädde i en kastrull. Koka upp och stäng av värmen. Ta upp vaniljstången ur grädden.
4. Tillsätt äggblandningen i kastrullen. Sätt på värmen igen och rör om. När det börjar bubbla stänger du av direkt och häller såsen i en skål. Den får inte börja koka. Tillsätt lite potatismjöl om du vill ha såsen lite tjockare. Låt såsen svalna, ställ den sedan i kylen. (Vaniljsocker tillsätts i såsen när den kallnat helt så då hoppar man över moment 3.)
Enkel vaniljsås med mjölk eller vispgrädde
2 äggulor1 msk strösocker1 msk potatismjöl4 dl mjölk (eller vispgrädde)2 tsk vaniljsockerGÖR SÅ HÄR
Blanda ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull.
Låt allt sjuda på medelvärme tills den tjocknar. Vispa hela tiden och det får inte koka. Stäng av värmen när såsen tjocknat.
Häll upp såsen i en skål och låt den svalna. Rör ner vaniljsocker och ställ sedan såsen i kylen.
Första gången du loggar in via sociala media samlar vi in din publika profil baserat på dina integritetsinställningar. Vi hämtar också din e-mail för att automatiskt kunna skapa ett användarkonto på vår webbplats. Så fort ditt användarkonto är skapat kommer du loggas in på detta konto.
Instämmer ejInstämmer
Jag samtycker att ett användarkonto skapas
Första gången du loggar in via sociala media samlar vi in din publika profil baserat på dina integritetsinställningar. Vi hämtar också din e-mail för att automatiskt kunna skapa ett användarkonto på vår webbplats. Så fort ditt användarkonto är skapat kommer du loggas in på detta konto.
Fruktig ananaskladdkaka som är makalöst god! ANANASKLADDKAKA Ananaskladdkaka är ljuvligt gott. Ananasen lyfter smaken otroligt mycket och kladdkakan smakar fruktigt, exotiskt och fantastiskt gott! En underbar ananaskladdkaka som är lätt att baka! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Baka en fantastiskt god citronkladdkaka – klicka här för recept! ANANASKLADDKAKA 150 g smör3 dl strösocker1/2 krm …
Supersaftig sockerkaka – godaste, klassiska sockerkakan som kan smaksättas med knastrande strösocker och kanel, då smakar den som en ljuvlig kanelbullesockerkaka. Men smeten kan också bakas ut som en klassisk sockerkaka. Det är omöjligt att bara äta en bit… Tips! Baka en ljuvligt god kanelbullekladdkaka – klicka här för recept! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på …
Klassisk romsås som är fantastiskt god till lax eller annan fisk. Ett toppenrecept som hela familjen älskar. Romsås 3 dl crémefraiche eller gräddfil 1 liten burk röd stenbitsrom 1/2 rödlök, finhackad 2–3 tsk pressad citronsaft (kan uteslutas) 2 msk dill, hackad salt och ev. lite svartpeppar GÖR SÅ HÄR Blanda ihop alla ingredienser i en …
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Tillbehör: Servera gärna hemgjord romsås till laxen! Hel lax i ugn Lax i ugn med potatismos är vansinnigt gott och mycket enkelt att tillaga. Mängderna lax och potatismos anpassas efter hur många personer man …
Enkelt brödrecept – ett mycket gott, saftigt, luftigt och lättbakat bröd som är perfekt att äta till frukost, till en sallad eller till middagen. Brödet som passar till alla tillfällen. Tips! Byt ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet. Tips om du vill kalljäsa brödet! Gör degen …
Chiliköttfärssås är het, smakrik och underbart god! Servera gärna till pasta, bulgur eller ris. Och en fräsch sallad. En perfekt vardagsmiddag! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Chiliköttfärssås 6–8 portioner 400 g köttfärs 1 klyfta vitlök 2 tsk chilipulver …
Sockerbullar fyllda med vaniljkräm. Ljuvliga vetebullar med krämig vaniljkräm och doppade i knastrigt strösocker. Oemotståndliga! Bullarna går bra att frysa in, men vänta gärna med att doppa dem i socker tills de ska serveras. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Sockerbullar Ca …
Ett klassiskt recept på äppelmos med/utan socker med/utan konserveringsmedel. Hemgjord äppelmos/grundrecept äppelmos Skål att lägga de skalade äpplena i: ca 2 liter vatten 1 tsk askorbinsyra 2 kg äpplen av valfri sort 2 dl kallt vatten ½–2 dl strösocker ev. 2 krm askorbinsyra (gör att moset inte mörknar) ev. 2 krm natriumbensoat (konserveringsmedel) GÖR SÅ HÄR Fyll …
Hemgjord Play doh-lera, leklera. Den är enkel att göra med en perfekt mjuk, härlig konsistens som håller länge om den förvaras i en plastpåse. Här är recept på hur du enkelt gör egen lera hemma. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Play Doh lera 4 dl vatten 2 msk neutral matolja några droppar hushållsfärg/karamellfärg 4 dl …
DIABETESBRÖD med lite kolhydrater. Ett supergott diabetes-vänligt bröd som har en lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara 4 ½ kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är viktigt och bra att få i sig till frukost. 54 kolhydrater för hela smeten 4,5 kH per brödbit DIABETESBRÖD Pannkaksliknande diabetesbröd som …
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! PAVLOVA Lyxig marängtårta med vispgrädde och bär. Garneringen kan varieras efter egen smak med olika sorters bär. Pavlova 10–12 bitar 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger Tips på …
Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor som är magiskt god!!! Den lagom kladdiga bottnen är en perfekt kombination med den sursöta rabarberns och smuliga toppingen. Den rabarberkakan som får allra högsta betyg! Tips! Baka en drömgod, klassisk rabarberkladdkaka – klicka här för recept! Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor 12 bitar Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl …
Aperol Spritz – en lysande orange, mousserande drink som är mycket populär. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Aperol Spritz is 3 delar mousserande vin, t ex Prosecco eller Cava (t ex 3 dl) 2 delar Aperol (t …