TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Klassisk, supergod tomatsoppa! Ett lättlagat favoritrecept på tomatsoppa som är en perfekt vardagsrätt eller servera som förrätt till helgmiddagen. Servera gärna tomatsoppan till en nybakad baguette (recept klicka här) eller nybakade frallor (recept klicka här). Du kan förvara din tomatsoppa i ett par dagar i kylen eller frys in den om du vill förvara den längre tid. Obs! Kryddningen kan varieras efter egen smak.
Tomatsoppa
För att göra soppan mer mättande kan man tillsätta kokt pasta och kyckling-, skinka, eller korvbitar.
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk vetemjöl
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk passerade tomater, 500 g
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1/2 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala löken och vitlöken och hacka den fint. Fräs löken i olja i en kastrull tills den får lite färg och blir mjuk.
2. Blanda vetemjöl och vatten och häll det över löken.
3. Tillsätt buljong, passerade tomater, tomatpuré och alla kryddor. Rör om och låt allt koka i ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Tips! Baka och bjud på pizzafrallor till tomatsoppan! Klicka här för recept! till tomatsoppan!