CITRONPAJKLADDKAKA – En av de godaste kakor jag bakat! Galet, fantastiskt god citronpajkladdkaka som är den perfekta desserten eller tårtan på ett kalas! Den spröda frasiga pajbottnen i kombo med den sötsyrliga citronkladdkakefyllningen är magisk!
Tips! Baka en ljuvligt god, klassisk citronkladdkaka – klicka här för recept!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Citronpajkladdkaka
12 bitar
Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
Fyllning
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 citron, rivet skal från hela citronen
2 msk citronsaft från citronen
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker och salt till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga degbotten med en gaffel.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 13 min. Om kanterna glidit ner under gräddningen kan man försiktigt trycka upp kanterna igen med en tesked.
4. Kladdkakefyllning: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och rör om till en slät smet.
5. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare 18–20 min. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)