PIZZASALLAD RECEPT En klassisk pizzasallad är ett givet tillbehör till pizza. Men en pizzasallad är också ljuvligt gott till kötträtter, kyckling och vegobiffar. En pizzasallad kan förvaras i flera dagar i kylen så den är perfekt att ta fram till flera middagar under veckan. Du kan öka mängden dressing och kryddor i din pizzasallad om du vill. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Goda pizzarecept:
Calzone – klicka här!
Pizza på plåt som räcker till många – klicka här!
Bakpulverpizza – klicka här!
Klassisk pizza – klicka här!
Pizzasås (tomatsås) – klicka här!
PIZZASALLAD
1/2 vitkålshuvud (eller mer om ni är många)
½ dl rapsolja (olivolja eller annan neutral olja går lika bra)
½ dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
1–2 msk italiensk salladskrydda
1 krm salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Strimla vitkålen i tunna strimlor med en vass kniv eller osthyvel.
- Dressing: Blanda rapsolja, vinäger, italiensk salladskrydda och salt i en liten skål.
- Häll dressingen över kålen och krama in dressingen i vitkålen så den mjuknar lite.
- Smaka eventuellt av med mer kryddor om det behövs. Förvara salladen i kylen där den håller sig i ett par dagar.
Obs! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Använder du Kockens eller Santa Marias salkadskrydda. Jag har fått till mig att Kockens ska vara bäst, men inte testat båda än?