CHOKLADPUDDING RECEPT Krämig, ljuvligt god chokladpudding! En fantastiskt uppskattad och god dessert som kan förberedas och stå i kylen 1–2 dagar före servering.
Tips! Vispgrädden kan bytas ut mot ytterligare 1 dl mjölk, men puddingen blir extra krämig och god med vispgrädde (eller 3 dl mjölk + 2 dl vispgrädde för ännu gräddigare konsistens).
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Chokladpudding
Ca 4 portioner
1 dl strösocker
1/2 dl kakao
1/2 dl majsstärkelse, maizena
1/2 krm salt
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
25 g smör
Tips! Smält ner 100 g mörk eller ljus choklad i smeten (men det funkar även bra utan).
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda strösocker, kakao, majsstärkelse och salt i en kastrull.
2. Tillsätt mjölk och vispgrädde och rör om ordentligt. Låt blandningen puttra på medelvärme tills den börjar tjockna. Rör om hela tiden annars bränns det fast. Stäng av direkt när blandningen tjocknat. Tillsätt smöret och rör om ordentligt tills det smält och blandats ut i chokladsmeten.
3. Låt blandningen svalna något och häll upp i serveringsglas. Låt chokladpuddingen stå och stelna i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna med en klick vispgrädde och bär.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Super god chokladpudding, enkelt att göra. Kan varmt rekommendera.
Kan man byta ut strösocker mot sötströ eller nicks ”like sugar”? ☺️
Ja, det går bra.
Istället för maizena? Pot mjöl- och hur mkt i så fall? Ser så goda ut
Måste prova😀