BANANCHOKLADGLASS Krämig, mjukglassliknande chokladglass banan! Den är klar på bara några minuter (om bananerna redan är infrysta). Perfekt när man är sugen på något gott, men vill vara nyttig.
NYTTIG bananchokladglass
1–2 portioner
2 bananer, frysta i skivor
2 tsk kakao
½ dl mjölk eller vatten (kan uteslutas, men gör glassen krämigare och lättare att mixa ihop)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du fler goda, enkla recept!
GÖR SÅ HÄR
1. Skiva bananerna och frys in dem.
2. Mixa bananerna och eventuellt mjölk eller vatten (så blir det lättare att mixa), tillsätt lite i taget, i en mixer. Tillsätt kakao och smaka av att kakaohalten är lagom.
Om glassen hinner bli för mjuk och smälta under mixningen så ställer man in glassen i frysen en stund. Rör om då och då så den blir jämnt frusen. Ät glassen när den frusit till en krämig mjukglasskonsistens.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du fler goda, enkla recept!