Chokladfudgekladdkaka utan socker En himmelskt god chokladfudgekladdkaka med ljuvlig chokladfudge på toppen. Jag har använt sötning istället för socker. Denna sötning påverkar blodsockret minimalt, knappt någonting vilket är suveränt. Kakan är bakad med mandelmjöl som inte heller innehåller mycket kolhydrater alls, bara ca 8 kolhydrater för hela denna kaka. Perfekt även för diabetiker och alla som vill äta socker- och mjölfritt. (Dock kan man använda vanligt vetemjöl istället för mandelmjöl om man vill).
Chokladfudgen på toppen innehåller minimal med kolhydrater som knappt påverkar blodsockret. Min son som har diabetes kan äta denna kaka utan att det påverkar hans blodsocker nämnvärt.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
MJÖLTIPS! Det går bra att byta ut mandelmjölet mot vanligt vetemjöl. Eller havremjöl som innehåller mindre kolhydrater än vetemjöl.
KOLHYDRATER Hela kakan innehåller bara ca 10 kolhydrater. Chokladen och sötningen innehåller polyoler som knappt påverkar blodsockret och det är svårt att veta exakt hur många kolhydrater man kan räkna på det. Inte många i alla fall. Min son som har diabetes får inte förhöjt blodsocker när han äter en stor bit av denna kaka.
OBS! Om du är diabetiker och vill äta minimalt med kolhydrater så använd inte vanligt strösocker eller vetemjöl! Använd Nicks Ute like sugar och mandelmjöl för att kakan ska innehålla endast 10 kolhydrater!
Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!
Chokladfudgekladdkaka utan socker
12 bitar
150 g smör
1/2 dl kakao
2 dl Nicks Use like sugar (vanligt strösocker kan användas)
1/2 krm salt
1 3/4 dl mandelmjöl (vanligt vetemjöl kan användas)
3 ägg
Chokladfudge
75 g Nicks mörk choklad (3 st bitar á 25 g styck)
1/2 dl vispgrädde
1 msk kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ungen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt kakao, salt, Nicks use like sugar, mandelmjöl och ägg. Rör om allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 22–24 min. Låt kakan kallna.
5. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta bort tallriken från kastrullen. Tillsätt vispgrädde och blanda till en slät chokladsmet.
6. Bred ut smeten över kakan. Strö över kokos. Låt chokladfudgen stelna i kylen.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Himmelskt god, tänk att få något så gott när man är diabetiker 😍