I samarbete med Touch of Taste
Jag vill tipsa er om en snabb, lättlagad kycklingrätt som jag tillagar nästan varje vecka. I bland varierar jag grönsakerna i grytan så att barnen inte märker att det är samma rätt. (1 1/2 matsked fond = 1 buljongtärning).
Lättlagad kycklingfilé i currysås
Ca 4 portioner
500–600 g kycklingfilé (3–4 stycken)
2 vitlöksklyftor
Sås
3 dl grädde (valfri fetthalt)
1 dl vatten
1/2 tsk curry
ca 1 1/2 msk Bong Touch of Taste kycklingfond
ljus såsredning (dosera enligt förpackningen)
8 cocktailtomater
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skär varje kycklingfilé i 3 längder. Häll rapsolja i botten på en stekpanna och pressa ner två vitlöksklyftor. Sätt värmen på högsta.
2. Krydda kycklingfiléerna med salt och lite svartpeppar.
3. Stek kycklingfiléerna i oljan i någon minut på varje sida i hög värmetills de får en fin stekyta. Sänk värmen till låg temperatur. Lägg på ett lock och låt kycklingfiléerna ligga i några minuter tills de är genomstekta.
4. Tillsätt grädde, vatten, Bong kycklingfond, curry och ljus såsredning (dosera enligt förpackningen). Blanda och låt allt puttra i några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare några droppar kycklingfond om du vill ha såsen smakrikare. Salta om det behövs.