Ugnsbakad falukorv med potatismos – en supergod, mycket lättlagad vardagsmiddag som familjen älskar! Och det är så enkelt att tillaga direkt i ugnen.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Ugnsbakad falukorv med potatismos
4–6 personer
1 falukorvsring, ca 800 g
2 msk ketchup
2 msk senap
ca 20 ostskivor
6 portioner potatismos
några cocktailtomater
ev. grillkrydda
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg korven i en rund ugnsform. Skär snitt i falukorven med ca 2 cm mellanrum (skär ej rakt igenom, lämna ca 2 cm).
2. Bred ketchup och senap i varje skåra i korven. Stick ner en ostskiva i varje skåra.
3. Spritsa eller klicka potatismos runt korven och i mitten. Lägg några cocktailtomater i mitten.
4. Grädda allt i formen i nedre del en av ugnen i ca 25 minuter.
Tips! Smaksätt gärna moset med t ex grillkrydda, färskriven pepparrot eller färska örter.
Så snyggt upplagd! Och gott… man äter med ögat!