Kesolimpa utan mjöl – en väldigt saftigt, god och nyttig limpa som inte innehåller något vetemjöl. Konsistensen är väldigt mjuk, härlig och god! Och limpan är väldigt enkel att baka. Perfekt för alla som vill äta lite kolhydrater, speciellt för diabetiker eftersom den har låg påverkan på blodsockret.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Kesolimpa utan mjöl
1 st
4 ägg
1 burk Keso, 500 g
3/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 dl havremjöl
1 dl mandelmjöl (om du inte vill använda mandelmjöl kan endast tillsätta 2 dl havremjöl i degen)
Tips! Tillsätt gärna 2 msk valfria frön i degen. Jag tillsatte chiafrön i denna deg.
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt Keso och vispa en stund till.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en kladdig smet (fiberhusken gör att degen blir lite geléaktig).
3. Stjälp upp smeten i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö gärna över lite havremjöl.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme. Lyft upp limpan i bakplåtspappret och låt den kallna innan du skär den i skivor.
Kan man frysa in brödet?
Ja, det går jättebra!