TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Grova fröfrallor fyllda med massor av fibrer och nyttiga frön. Supergoda, rustika och lätta att baka. Välj de frön du har hemma t ex solroskärnor, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, psylliumfrön m m. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina när man ska äta dem.
Grova fröfrallor
15 st
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 dl blandade valfria frön
3 dl havremjöl
6–7 dl rågsikt
Garnering
1 ägg
3 msk blandade valfria frön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, frön, havremjöl och sist rågsikt, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg. Knåda degen i några minuter.
2. Låt degen jäsa under plastfolié i 50 min.
3. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till runda frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö över rikligt med frön och tryck till fröna lite lätt så de fastnar i ägget.
5. Låt frallorna jäsa under en bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.
Går det att ta vetemjöl istället för havremjöl?
Det går bra!
Otroligt goda!