TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Banankladdkaka som påverkar blodsockret minimal! Den är ljuvligt god. Choklad och banan är en helt perfekt kombo och den här kladdkakan har en lagom smak av banan. Så himla god och en perfekt dessert efter en middag eller tårta på ett kalas. Bananen gör kladdkakan extra god! En kladdkaka perfekt för diabetiker och andra som vill äta lite kolhydrater.
Tips! Baka med vanligt strösocker och vetemjöl:
Byt ut mandelmjölet mot 2 dl vetemjöl och Nicks Use Like Sugar mot 2 dl strösockret.
Banankladdkaka utan socker och mjöl
12 bitar
150 g smör
1 krm salt
3 msk kakao
2 dl Nicks Use Like Sugar eller sötströ
3 ägg
2 dl mandelmjöl (eller havremjöl)
Fyllning
1 stor banan (eller två små)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienser och rör ihop allt till en smet.
2. Mosa bananen och häll ner den i smeten. Rör om bara ett varv (smeten ska bli marmorerad).
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–23 min. Låt den svalna i formen. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.