
Julens godaste vörtlimpa. Jag har bakat en ljuvligt god, klassisk vörtlimpa och jag rekommenderar er verkligen att baka detta bröd. Det är underbart gott!
BAKA LJUVLIGT GODA VÖRTFRALLOR – KLICKA HÄR FÖR RECEPT!



TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) för mer inspiration & flera recept!
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept - klicka här!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Baka gärna limpan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Snabb jullimpa
2 limpor
10 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
50 g smör, smält
2 tsk malda brödkryddor
1 ½ tsk salt
1 msk bikarbonat
16 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt de torra ingredienserna i filmjölksblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept - klicka här!




Tips! Här finns mer bra, goda julrecept - klicka här!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Baka gärna limporna i min avlånga ugnsform som jag tagit fram. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Julens godaste jullimpa/vörtbröd
2 st limpor
1 pkt jäst, 50 g
1 mörk lättöl eller porter (33 cl) (kall eller rumsvarm går lika bra)
1 julmust (33 cl)
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald pomerans
1 tsk mald kardemumma
2 tsk salt
1 dl mörk sirap
5 dl vetemjöl
11–12 dl rågsikt
1–2 dl russin (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bankbunke. Tillsätt lättöl och julmust. Kör degen i en hushållsmaskin så att jästen löses upp. Eller blanda med en slev.
2. Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt smör, alla kryddor, salt, sirap, vetemjöl och rågsikt, lite i taget mot slutet.
3. Kör degen i en assistent i ca 5 minuter eller knåda kraftigt för hand.
4. Låt degen jäsa i bunken i ca 45 min.
5. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor och lägg dem i var sin limpform, klädd med bakplåtspapper. Knåda in 1 dl russin i ena eller båda limporna om du vill.
6. Strö lite mjöl på deglimporna och låt dem jäsa under en bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 45 min. Ta upp limporna ur formarna och låt dem svalna.



Det låter gott.ska handla idag porter och jul must och råg mjöl.sen sätter igång.tack för tipset.
Skall baka
Ser gott ut ska nog baka det till helgen
Tack för detta receptet, så gott. Tog 1påse vörtkrydda i stället men det blev vansinnigt gott👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼🥰
Fantastiskt goda. Ska baka fler gånger
Har just bakat mina vört limpor utifrån Lindas Bakskolas recept. Till min hjälp hade jag min Ankarsrum assistent. Limporna blev jättefina och kalas goda.
Helt underbara vörtlimpor kommer baka flera av dom
Hej!
Tänkte prova ditt recept och undrar om julmust och lättöl ska värnas till 37 grader?
Ser fantastiskt goda ut! Skulle vilja förbereda lite till jul. Går de att frysa in?
Går jättebra!
Kan man använda vörtmix från affären?
Går bra!
Har precis bakat dessa bröd, avstod från russin och tillsatte pytte lite brödkryddor, bakade i min Bosch, superbra!! Högt och fint bröd.
Jäklar!! Vilket gott bröd det blev! 🤩
Dem har jag precis gjort. Blev lika fina som dina på bilden. Å smakar jättegott.
Super gott och enkelt recept. Blir toppen varje gång. Bakade bara med julmust idag och det blev jättebra det med 😀
Har provat flera recept på vörtbröd – men det är med det här receptet som brödet smakar som det ska!!!
Idag har jag bakat Lindas Vörtbröd och de blev superbra och det fungerade också bra med min gamla Bosch fast den är över 40 år. Vet Ankarsrum är jättebra då min dotter är ägare av en! Stort tack för receptet.
Ska inte vätskan värmas innan den blandas med jästen?
Behövs inte.
Blev så himlans goda.
Dessa kommer jag att göra igen
Ska inte porter o julmust värmas? Står inget om det i receptet…
Behövs inte.