TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Lättbakade saffransfrallor med bakpulver, som inte behöver jäsa. Supergoda frallor med saffran i degen! Jag älskar dessa bröd och blev glad när mina barn även blev positivt överraskade och gav dem högsta betyg! Ett perfekt bröd att snabbt slänga ihop till frukost under julmånaderna.
Tips! Baka en fantastiskt god fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten – klicka här för recept!
Tips! Baka en saftig, ljuvligt god saffranslimpa! Klicka här för recept!
Saffransfrallor som inte behöver jäsa
10 st
1 pkt saffran + 1 msk vatten
1 msk bakpulver
¾ tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Lös upp saffranet i en liten skål med 1 msk vatten.
2. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör, saffran och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Dela degen i ca 10 bitar.
4. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Kan man använda mjölk istället för fil?
Yes!