I betalt annonssamarbete med Nicks.
SAFFRANSKLADDKAKA utan socker och mjöl
Lagom kladdig gyllengul saffranskladdkaka. Den bakas utan vanligt socker och mjöl, istället använder jag Nicks Use Like Sugar och mandelmjöl som knappt påverkar blodsockret. Så himla god och ingen kan tro att den inte innehåller vanligt socker och mjöl.
Ca 12 bitar
150 g smör
1 påse saffran (0,5 gram)
2 ½ dl Nicks Use Like Sugar
½ krm salt
2 dl mandelmjöl
2 ägg
ev. ½ krm kardemummakärnor, mortlade
Tips att servera till kladdkakan:
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom kardemumman) i kastrullen och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad (bröa formen med riven kokos eller ströbröd) eller bakplåtspappersklädd form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant.
3. Strö kardemumman över smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra ev. kakan med florsocker före servering. Servera den gärna med lättvispad grädde blandad med hallon.