TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
En nyttig limpa fylld med frön och degen är baserad på havremjöl istället för vetemjöl. En supergod, nyttig limpa fylld med fibrer som påverkar blodsockret mindre än vanligt bröd.
OBS! Om du använder bakpulver istället för bikarbonat blir brödet lite ljusare i färgen.
Havrelimpa utan vetemjöl
1 st
3 ägg
2 tsk bikarbonat (eller bakpulver)
1 tsk salt
3 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt
5 dl havregrynsmjöl
2 dl blandade frön, t ex solroskärnor, pumpafrön, linfrön m m (kan uteslutas)
Garnering
blandade frön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienser (allra sist fröna) och blanda till en kladdig deg.
2. Stjälp upp degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över blandade frön.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp pappret och limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor.
Hej! kanske dum fråga men finns havregrynsmjöl att köpas kan man byta ut det till annat mjöl?
Det finns att köpa bland mjölerna i butiken.
Du kan göra det enkelt själv ta havregryn å lägg i en bunke kör med Stavmixer till ett mjöl mycket BILLIGARE😉
Vad är havregrynsmjöl? Är det bara att mixa havregryn fint?
Mixade havregryn.
Ser spännande ut
Låter nyttigt och gott! Mixar man 5 dl havregryn då till mjöl?
Mixa 6 dl havregryn om du ska baka med 5 dl havremjöl
Tack, tänkte att det kunde vara så!
Jag bakar den hela tiden, supergod och nyttig.
Kan vi mala havregryn för att få mjöl ? Jag bor in England och jag har problem at hitta mjöl
Det går Bra!
Det ser jätte gott ut
Men jag gjorde en ”budget variant” Jag hade mûsli hemma med liknande ingredienser +lite fruktbirar det blev helt ok penslade med smör strödde rosaflingsalt på (Himalaya salt)när jag hade tagit ut brödet😉