TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
KANELBULLESOCKERKAKA Godaste sockerkakan som finns! Den har smak av kanelbulle och är smaksatt med en blandning kanel och knastrande strösocker. Himmelskt god!
Kanelbullesockerkaka
12 bitar
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning
2 tsk kanel
½ dl strösocker
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
- Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Blanda kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
- Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Tips! Baka ljuvligt goda kanelbullemuffins – klicka här för recept!
Denna har jag bakat så många gånger är så saftig och lätt att göra men jag har bara 2 ägg och mjölken är utbytt mot 2 dl filmjölk den naturella