Polarfrallor – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in!
Baka i Airfryer!
GÖR SÅ HÄR:
Gör en halv sats deg. Dela degen i 9 frallor. Följ punkt 1–3. Grädda frallorna i 200 grader i din airfryer i 12–15 minuter.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Baka polarfrallorna i springform – recept klicka här!
POLARFRALLOR
Ca 20 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3/4 dl rapsolja eller 75 g smör, smält
13–14 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och tryck hål i dem med t ex baksidan på en sked eller någon annat runt.Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Baka polarfrallorna i springform – recept klicka här!
Fantastiska frallor, jättegoda och lättbakade. Perfekt recept som Linda alltid har