Klassiska scones, men utvakade i en ugnsform istället! De blir fantastiskt saftiga och goda och är mycket lätta att baka! Passar perfekt till frukost när man snabbt vill ha nybakat bröd, men även till en soppa, sallad eller på utflykten! Det enklaste brödet man kan baka!
Tips! Byt ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl havregryn eller grahamsmjöl. Tillsätt gärna även några matskedar nötter eller frön (utan att ändra mjölmängden).
Om du vill baka grova scones kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.
Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!
Tips! Baka scones som frallor – recept klicka här!
SCONES I UGNSFORM
8 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Tryck ut degen i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper, ca 21 x 28 cm med mjölade händer. Strö över lite vetemjöl. Skär degen i rutor med en vass kniv och nagga ytan med en gaffel.
3. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt bröden svalna innan du skär isär dem.
Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!