En citronpåsktårta som är makalöst god! Den saftiga citronkakan är lätt kladdig i mitten och en helt perfekt tårta att bjuda på i påsk!
Reklam för Anthon Berg
Lätt kladdig citronkaka
12 bitar
1 citron rivet skal + pressad citronsaft
200 g smör
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
Garnering
2 dl vispgrädde
Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv citronskalet fint och pressa ut 2–3 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–26 min. Låt kakan svalna i formen.
4. Vispa grädden fluffig. Bred ut den vispade grädden och dekorera med Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg.