Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!
Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här
KÄRLEKSMUMS I LINDAS LÅNGPANNA
24 bitar
Här får ni ett underbart gott recept på Kärleksmums i Lindas långpanna – en saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Smet
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten
Garnering
kokos
Beställ gärna min nya bakplåt här!
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låg glasyren stelna. Skär kakan i bitar.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!