Här får ni ett underbart gott recept på pepparkakskärleksmums bakade i min långpanna – kakan har ett ljuvligt täcke av glasyr och kokos. En riktigt julig och god kaka att baka!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka kärleksmumsen i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
PEPPARKAKS-KÄRLEKSMUMS
24 bitar
Smet
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk pepparkakskrydda
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
1/2 pressad apelsin (eller 1–2 msk vatten)
Garnering
kokos
Beställ gärna min nya bakplåt här!
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten/kaffe så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låg glasyren stelna. Skär kakan i bitar.
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här