Seg chokladkola med riven choklad på. Underbart gott julgodis!
REKLAM för min nya ugnsplåt! Jag vill tipsa om att hälla upp kolan i min nya ugnsplåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Lindas chokladkola
50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 ½ dl ljus eller mörk sirap
1 msk kakao
Garnering
några chokladbitar, rivna
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap, kakao och salt. Koka upp och låt det puttra på medelvärme till ca 125 grader (det tar 20–30 min beroende på temperatur). Rör om emellanåt.
2. Häll upp kolasmeten i Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.
3. Riv choklad grovt med ett rivjärn över kolan. Låt att stelna. Skär eller klipp kolan i bitar medan den fortfarande är lite seg.
Förvara kolan i kylen.
Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här!