Pannacotta serveras ofta i glas, men den här varianten med en smulig botten är mycket godare. Kombinationen smulig kakbotten och den krämiga vita chokladpannacottan är helt amazing! Den är så makalöst god!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås
ca 12 bitar
Botten
ca 12 Digestivekex
75 g smör, smält
Pannacottafyllning
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
200 g vit choklad, hackad
Hallonsås
ca 3 dl hallon, frysta eller färska
ca ½ dl florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder Digestivekexen i en bunke och rör ihop dem med smöret.
2. Tryck ut smuldegen i en pajform, 22–23 cm i diameter. Ställ den i frysen i ca 1 tim för att stelna ordentligt så att smulorna inte lossnar när du häller på pannacottan.
3. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
4. Sjud grädden och sockret i en kastrull tills sockret har löst sig. Tillsätt chokladen och låt den smälta i grädden. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i grädden. Blanda ordentligt. Låt pannacottan kallna innan du häller den på bottnen.
5. Häll den kalla pannacottan på smulbottnen och ställ den i kylen för att stelna i några timmar.
6. Hallonsås: Mosa sönder hallonen och blanda dem med sockret. Häll hallonpurén på pajbiten vid servering.