När man ska ha många gäster är de här ljuvligt goda browniebakelserna med en lite lätt kladdig botten, fluffig vispgrädde och hackad choklad perekt att bjuda på. De kommer garanterat bli uppskattade! Själv älskar jag dem – enkelt är gott!
Tips! Gör en halv sats och använd en mindre form, ca 14 x 18 cm om du vill göra 10–12 bakelser.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Enkla browniebakelser
20–24 st
400 g smör
9 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 ½ dl kakao
6 dl vetemjöl
8 ägg
Garnering
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, hackad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösocker och blanda. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och äggen och rör om till en slät smet.
2. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
4. Skär chokladkakan i rutor 20–24 st.
5. Vispa grädden och spritsa toppar på rutorna.
6. Hacka chokladen och strö bitarna över gräddtopparna. Ät och njut!